Category Archives: Bolasepak

1 Fakta Itali gagal menjadi juara Euro 2012

Assalamualaikum WBT, Rentetan dari 10 Fakta Itali pilihan Juara EURO 2012, hanya 1 fakta yang boleh ditulis kenapa Itali gagal menjadi juara. 1- Sepanyol bermain dengan sepenuh jiwa dan perasaan   manakala Itali hanya mampu terpegun melihat persembahan Sepanyol. Sekian. … Continue reading

Posted in Bolasepak | 2 Comments

10 fakta Itali pilihan juara EURO 2012

Assalamualaikum WBT, Pertama sekali maaf buat peminat fanatik Sepanyol kerana tajuk yang sangat mengguris perasaan mereka. Saya mendapat ilham untuk menulis tajuk tersebut atas 10 fakta berikut. Pertama – Sejak kejohanan Euro bermula pada tahun 1960 tiada lagi mana-mana pasukan … Continue reading

Posted in Bolasepak | 5 Comments

Badi Germany masih belum hilang

Assalamualaikum WBT, Italy 2 – Germany 1 Itulah keputusan perlawanan separuh akhir 2 sebentar tadi. Balotelli si budak nakal menyumbat 2 gol untuk menyenyapkan peminat Germany yang secara majoriti menguasai hampir seluruh kedai mamak yang menayangkan perlawanan sengit itu. Yeahh… … Continue reading

Posted in Bolasepak | Leave a comment

#Euro2012 menyebabkan produktiviti kerja merosot.

Assalamualaikum WBT, #Euro2012 sudah seminggu berlalu dengan perlawanan peringkat kumpulan telah masuk ke perlawanan yang kedua. Banyak keputusan-keputusan yang tidak diduga berlaku. Sumber dari Riuhters memberitahu mungkin unsur-unsur bookie banyak mempengaruhi keputusan perlawanan. Itu dari segi keputusan perlawanan. Bagaimana pula … Continue reading

Posted in Bolasepak | 1 Comment

#Euro2012 – Mata peminat bola bengkak disiang hari

Assalamualaikum WBT, Musim mata bengkak disiang hari kembali lagi. Inilah kelaziman setiap 4 tahun berbeza dengan Piala Dunia kerana waktu Piala Dunia adakalanya hampir sama dengan waktu di negara kita. Tapi apabila Piala Euro sudah menjelma, sudah barang tentulah masa … Continue reading

Posted in Bolasepak | Leave a comment

Ayuh kita sokong Harimau Muda membaham Garuda

Assalamualaikum WBT, Kerana kebiadapan yang sangat melampau oleh penyokong bolasepak Indonesia sampai sanggup membakar Jalur Gemilang kita, maka hari ini saya menyeru kawan-kawan semua untuk menyatakan sokongan tidak berbelah bagi kepada pasukan Negara kita Harimau Muda yang akan turun menentang … Continue reading

Posted in Bolasepak | Leave a comment

Kerana RM50 laman web FAM di Hack.

Assalamualaikum WBT, Kerana harga tiket bagi perlawanan akhir Piala Malaysia esok dikatakan mahal, laman web milik Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) http://www.fam.org.my telah dihack. Sehingga saya menulis catatan ini, saya masih gagal untuk melihat apa yang terkandung dalam laman tersebut. Berita … Continue reading

Posted in Bolasepak | Leave a comment

Penyokong LiverFool Yang BANGANG

Assalamualaikum WBT, Malas nak tulis panjang-panjang. Tengok video ni korang nilai la sendiri. Fan Man U Ayam tu pun sama gak sengalnya. Kan dah dapat sengat. Muahahahaha.. Jahat jahat.. Tapi bukan semua Fan LiverFool yg bangang camni. Yang ada dalam … Continue reading

Posted in Bolasepak, Video | 3 Comments

(Gambar) Jom Layan Gambar Arsenal vs Malaysia

Assalamualaikum WBT, Biasanya gambar-gambar yang saya upload di Facebook adalah untuk tontonan kawan FB saya sahaja. Namun kali ini saya open untuk semua orang untuk melihat gambar-gambar kedatangan Arsenal di Malaysia. Jom tengok kat sini   –>  SEKITAR SESI LATIHAN … Continue reading

Posted in Bolasepak | Leave a comment

Sessi Latihan Arsenal yang berbaloi-baloi

Assalamualaikum WBT, Sangat berbaloi menonton sessi latihan Arsenal di Stadium Nasional Bukit Jalil sebentar tadi.  Walaupun agak terlewat dan hanya di belakang gol kerana tengah dah penuh, tapi hasilnya sangat memuaskan hati. Sebiji bola yang disepak oleh Bacary Sagna tersasar … Continue reading

Posted in Bolasepak | 2 Comments