Category Archives: Ngomel

Hebatnya wanita

Assalamualaikum WBT, Pagi tadi saya sempat update status di Facebook saya melalui Twitter. Saya mengatakan perempuan lebih bijak daripada lelaki. Kenapa saya berkata begitu sedangkan saya seorang lelaki. Adakah saya ingin menidakkan kebijaksaan kaum sejenis saya sendiri?

Posted in Ngomel | Leave a comment

Murid sekolah bawa telefon bimbit diluluskan?

Assalamualaikum WBT, Nampak gayanya keputusan untuk membenarkan murid sekolah bawa telefon bimbit seperti sudah diluluskan. Borang kemasukan darjah satu bagi sessi 2013 yang baru saya terima ada ruangan “No Telefon Bimbit Murid”.

Posted in Ngomel | Leave a comment

#HariAhadAdalah

Assalamualaikum WBT, Ramai orang suka hari Ahad terutamanya negeri-negeri yang memang bercuti pada hari Ahad kerana. #HariAhadAdalah hari untuk sambung tidur balik lepas solat Subuh #HariAhadAdalah hari untuk bersarapan pagi di kedai mamak bersama keluarga #HariAhadAdalah hari untuk bermain dengan … Continue reading

Posted in Ngomel | Leave a comment

Nak nikah lagi satu?

Assalamualaikum WBT, Sebut sahaja nak pergi Pejabat Agama secara automatik akan terkeluar dari mulut seseorang bertanya “Kau nak kahwin lagi ke?”. Eh, apa Pejabat Agama Islam Daerah ni hanya menguruskan urusan nikah kahwin saja ke. Banyak lagi bidang tugas di … Continue reading

Posted in Ngomel | Leave a comment

Serabut

Assalamaualaikum WBT, Seminggu lebih dah aku tak update blog ni. Tapi bila sampai masa nak update, aku jadi Serabut. Takde ilham nak menulis. Tak tau apa yg aku nak tulis. Nak tulis isu politik mmg seronot. Mampu tarik perhatian beribu … Continue reading

Posted in Ngomel | 2 Comments

Politik terkini dalam negara

Assalamualaikum WBT, Saya bukanlah penggemar utk menulis tentang politik. Kerana apabila saya menulis tentang politik ianya akan menjadi bahan perbahasan yang tiada berkesudahan. Akhirnya perbahasan tersebut diakhiri dengan kata-kata penuh emosi dan terbitlah permusuhan antara dua saudara. Disini, saya tidak … Continue reading

Posted in Geram, Ngomel | 1 Comment

Uban – Syampu pulak yang disalahkan.

Assalamualaikum WBT, “Eeeyyy.. dah beruban ko ye. Baru 28 tahun” kata si A. “Eleh ko tu pun dah ada uban jugak tu. Lagi la ko baru 23 tahun” kata si B. “Ini semua salah syampu la ni. Syampu tak sesuai.” … Continue reading

Posted in Ngomel, Tips | 1 Comment

Lap pakai tisu sahaja

Assalamualaikum WBT, Cantik dan kelihatan menarik tandas di atas. Sangat selesa jika ingin melepaskan ‘hajat’. Namun begitu ada sesuatu yang kurang disitu. Apa agaknya ye…. Ya.. Untuk urusan membuang segala sisa yang ada dalam usus mungkin sudah selesai. Tetapi untuk … Continue reading

Posted in Geram, Ngomel, Pengalaman | 3 Comments

Culik diri sendiri

Assalamualaikum WBT, Ahad lepas Malaysia digemparkan kerana kisah penculikan ala drama minggu ini dimana seorang gadis perempuan berusia 15 tahun diculik di khalayak ramai. Satu Malaysia menjadi bimbang akibat kejadian itu dan rasa simpati dihulur termasuk menyebarkan maklumat mengenai kisah … Continue reading

Posted in Geram, Ngomel | 2 Comments

Banyaknya habuk

Assalamualaikum WBT, Makin berhabuk dah blog ni. Dah semakin jarang nak update apa yang patut. Mungkin dengan kesibukan urusan harian menjadikan waktu untuk menukilkan catatan-catatan terbaru semakin berkurangan. Setahun lepas, dalam tempoh 24 jam pasti blog ini akan ada catatan … Continue reading

Posted in Ngomel | Leave a comment