Category Archives: Rumahtangga

Perlukan bantuan anda semua.

Assalamualaikum WBT,Hari ini saya menerima satu komen berbentuk permintaan bantuan dari segi khidmat nasihat dari seorang pengirim tanpa nama. Bukan ditujukan pada saya sahaja, tetapi pada anda sidang pengikut yang dihormati dan semua yang membaca blog yang tak seberapanya ini. … Continue reading

Posted in Iklan, Rumahtangga | 12 Comments

Meroyan – Punca dan rawatan

Assalamualaikum WBT, Giler kentang pagi-pagi tajuk macam pakar sakit puan lak aku ni. Tapi aku tak kira, aku nak tulis gak. Kalau ada kekurangan dan kesilapan perbetulkanlah ye. Terkejut semalam bila baca berita ini yang mana kes bunuh anak sendiri … Continue reading

Posted in Rumahtangga, Tips | 3 Comments

Statistik anak tidak sah taraf semakin membimbangkan.

Salam… Kelahiran bayi adalah saat yang paling ditunggu-tunggu oleh setiap pasangan yang bernikah dengan sah. Tetapi menjadi igauan ngeri buat wanita-wanita yang mengandung tanpa mempunyai suami yang sah. Namun, bayi tersebut tetap dilahirkan dan telah dicop sebagai anak tidak sah … Continue reading

Posted in Pendedahan, Rumahtangga | 9 Comments

Bagaimana nak tahu sekiranya suami anda main kayu tiga.

1. Tahu tak siapa yang berpotensi untuk menjadi kekasih suami kita? – teman rapat, kawan sekerja yang selalu outstation bersama dan juga kekasih lama. 2. Kekasih lama – tanpa mengetahui apa sebab suami berpisah dengan dia, sebenarnya is a bigger … Continue reading

Posted in Rumahtangga, Tips | Leave a comment

Bila suami nak jadi isteri…

Mat tidak pernah membantu isterinya membuat kerja-kerja rumah. Malah dia sering bersungut sendirian kerana telah merasa bosan setiap hari pergi kerja,sedangkan Nab isterinya hanya tinggal di rumah. Kalau boleh, dia mahu isterinya tahu betapa penat danletihnya dia bekerja setiap hari … Continue reading

Posted in Rumahtangga | 5 Comments

Formula Kebahagiaan Rumahtangga

1. KETIKA MENCARI CALON Janganlah mencari isteri, tapi carilah ibu bagi anak-anak kita Janganlah mencari suami, tapi carilah ayah bagi anak-anak kita. 2. KETIKA MELAMAR Anda bukan sedang meminta kepada orang tua/wali si gadis, tetapi meminta kepada Allah melalui orang … Continue reading

Posted in Rumahtangga, Tips | 1 Comment

NAFKAH BATIN: BUKAN HANYA KEPERLUAN SEKS

Tidak semua wanita yang tidak mahu berkahwin itu terlalu memilih suami yang berpangkat dan bergaji besar. Ada juga dikalangan mereka yang bercita-cita ingin mencari lelaki yang berilmu dan beramal diatas segala apa yang telah diperintahkan oleh Allah swt. Oleh itu … Continue reading

Posted in Artikel, Rumahtangga | 1 Comment

Perkara-perkara yang membuatkan Suami dan Isteri Bengang.

Yang Suami Bengang 1. Memperkecil suami dihadapan orang lain antara sedar dan tidak walaupun ianya benar ie. “hubby i tu kan kan ..memancing ikan pun dia tak tau.. bla bla> bla “ 2. Menganggu suami dengan menelefon dia terlampau selalu … Continue reading

Posted in Rumahtangga | 2 Comments

Romantiknya…

1. SEWAKTU MENGEJUT SUAMI DARI TIDURWahai kanda ku sayang manja comel buah hati pengarang jantung semerbak mawar indah angkasa bagai bulan dipagar bintang..bukalah matamu yg indah itu kasihku seorang… 2. SEWAKTU MENGAJAK SUAMI MAKANWahai tongkat ali jiwaku sebatang kau seorang … Continue reading

Posted in Rumahtangga, Tips | Leave a comment

50 Petua untuk jadi suami cemerlang, gemilang & terbilang.

Mahu jadi suami yang disayangi oleh isteri dan berjaya dalam kehidupan dunia akhirat?Berikut ada 50 petua: 1) Pasang niat dan berdoa untuk menjadi suami terbaik. Tanpa berniat dan berdoa anda tidak mungkin jadi suami yang cemerlang. Ramai suamiterlupa. 2) Bersyukur … Continue reading

Posted in Rumahtangga, Tips | Leave a comment