Sumbangan pengimarahan masjid yang dilanda banjir.

kelola

 

Assalamualaikum WBT.

Gambar diatas adalah pemandangan sewaktu dan selepas banjir yang melanda Masjid Kg Kelola Jerantut Pahang. Pada hari Sabtu lepas 2 buah 4WD dari Masjid As-Shariff telah ke kampung ini menyampaikan sedikit bantuan kepada penduduk disitu yang teruk terjejas akibat banjir.

Hasil pemerhatian yang telah dilakukan mendapati masjid di kampung ini juga teruk terjejas peralatannya. Atas maksud itu Biro Pemuda Masjid As-Shariff Kg Dato Ahmad Razali Dengkil, sekali lagi ingin berkunjung ke kampung tersebut bagi tujuan membersihkan masjid serta membawa bantuan keperluan asas masjid seperti Sistem Pembesar Suara, Sejadah, Karpet, Kipas, Al-Quran, surah Yassin, kabinet dan lain-lain keperluan. Sumbangan tuan/puan sangat diperlukan dalam menjayakan misi bantuan ini. Rombongan akan bertolak pada 8 Jan 2015 dan akan pulang pada 9 Jan 2015.

Pihak masjid memberi peluang kepada orang ramai untuk membuat pahala berterusan dengan memberi sumbangan ikhlas samada dalam bentuk barangan seperti yg disebutkan atau wang tunai (utk tujuan pembelian barang). Sumbangan wang tunai boleh disalurkan terus ke akaun CIMB Masjid As-Sharif Kg Ahmad Razali 12560000018105 (sebelum 8/1/2015). Apabila telah selesai sila emelkan bank in slip ke masjidkdar@gmail.com . Semoga segala sumbangan ikhlas tuan/puan mendapat ganjaran yang setimpal dari Allah SWT.

This entry was posted in Iklan, Tragedi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge